Ugens Udvalgte: At være sig selv – eller at være sig selv nok!

Jeg har været en tur i teater.  Mit lokale teater på Østerbro, Republique, som simpelt hen ikke har skuffet mig endnu. De ting, jeg har oplevet dér, har altid været finurlige og forunderlige og visuelt flotte og lidt skæve. Det gælder også Peer Gynt, selv om 2. akt er klart bedre end 1. Se den alligevel, men skynd dig, for der er kun to dage endnu! 

Det handler om at finde sig selv, finde sin identitet, finde ud af, at det er bedre at være sig selv end at være sig selv nok (lyt aldrig til Dovregubbens trolde!), om ikke at være tom og uden kerne, og om, at tilgivelse og kærlighed redder alt, selv en døgenigt som Peer.  

Der er masker og væsener og dukker og dyr, og der er lyde og lunser af Griegs musik.

’Solveigs sang’ ER simpelt hen bare smuk, og det er altid herligt at genhøre ’I Dovregubbens hal’
(en association: prøv at lytte til en anderledes og noget tungere Dovregubbe-udgave – ca. 1 minut inde bliver det rigtig sjovt – 4 finner, 3 på cello! Se den her på
YouTube)

Ingen billeder fra gerningsstedet denne gang og ikke mere tekst, for jeg skal skynde mig at poste, så DU kan komme af sted i teatret! 

”Der er en, der har husket, og en, der har glemt.
Der er en, der har mistet, og en, der har gemt.”

tømt lokale

Tømt? Uden indhold?

 

Ugens Udvalgte!

Cirka en gang om ugen fortæller jeg om et eller andet forunderligt, jeg har læst, hørt, set, oplevet – til inspiration og forhåbentlig begejstring J Det kan handle om film, kunst, bøger, udstillinger, bygninger, steder, folk, musik. Det kan være helt friske begivenheder eller noget komplet uaktuelt. Det kan være fra København, det øvrige Danmark eller udlandet. Kort sagt allehånde oplevelser inden for det brede felt KULTUR.

 

Comments are closed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: