10. december – den tiende låge i julekalenderen!

Jeg har noget med ænder! Jeg kan godt lide dem. De er kære. Måske er det noget med, at deres krop har en hyggelig, rundagtig form, og at deres lyd er lidt sjov. Og nu ser jeg ænder overalt! Jeg postede et foto af en mosaikand fra Napoli forleden dag, og i dag har jeg fundet flere af slagsen! Jeg har været i den mest forunderlige bygning med MEGET gamle mosaikker: mausoleet for Santa Costanza med mosaikker fra 300-tallet – det er virkelig MEGET gammelt! Og de er så smukke, at jeg igen nærmest blev målløs. Og så befinder de sig i en bygning, der i sig selv også er meget smuk. Den er rund med et ambulatorium adskilt fra centralrummet af en dobbelt søjlerække. Heldigt at mit studieemne hernede er mosaikker, for så bliver jeg nok nødt til at tage dertil igen! Og måske kan jeg finde en vinkel på opgaven, der handler om ænder – ænder i mosaikker fra den tidlige middelalder? Det ville da være forunderligt!

Santa Costanza

mosaikænder

 

Comments are closed.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: